Turcia susţine că a lăsat peste 75.000 de migranţi să treacă frontiera spre Uniunea Europeană. Până duminică dimineaţă la ora 10.00 (07.00 GMT), 76.358 de migranţi au trecut graniţa prin provincia Edirne, a scris pe Twitter ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu.

În provincia Edirne sunt puncte de trecere a frontierei spre Grecia şi Bulgaria. Totuşi, până acum nici Sofia şi nici Atena nu au raportat un număr atât de mare de sosiri, scrie Agerpres.

Conform unei informări transmise duminică de autorităţile din Grecia, poliţia elenă a împiedicat în 24 de ore aproape 10.000 de imigranţi să treacă frontiera în regiunea Evros. Grecia şi-a suplimentat de asemenea dispozitivele de la graniţă.

În plus, 73 de migranţi au fost arestaţi în ultimele 24 de ore pe teritoriul Greciei, la care se adaugă cele 66 de arestări de sâmbătă, conform autorităţilor elene. Conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), peste 13.000 de imigranţi se află de partea turcă a frontierei cu Grecia.

Ei speră să intre în UE după ce Turcia a transmis că nu îi mai opreşte pe imigranţi din a traversa graniţa. Conform celor mai recente date ale ONU, Turcia a primit circa 3,6 milioane de refugiaţi din Siria, la care se adaugă imigranţi din Afganistan şi Irak.

Citeste si:
Testele CHINEZEȘTI rapide pentru COVID-19 nu sunt funcționale și...
COVID-19 | Poziția Chinei ca...

Turcia şi-a deschis vineri frontierele migratorii cu UE, ameninţând că va lăsa să treacă un nou aflux de refugiaţi sirieni dacă nu obţine un sprijin activ de la UE în disputa sa cu Rusia în Siria.

Uniunea Europeană şi-a exprimat sâmbătă "preocuparea", declarându-se dispusă să ofere un ajutor suplimentar Greciei şi Bulgariei, pentru a face faţă afluxului de imigranţi dinspre Turcia vecină.

Sursa foto: Agerpres

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | Care este situația cazurilor de COVID-19 în țările vecine României
Setari Cookie-uri