Turcia susţine că a lăsat peste 75.000 de imigranţi să treacă frontiera spre Uniunea Europeană, desi până acum nici Sofia şi nici Atena nu au raportat un număr atât de mare de sosiri, scrie Agerpres. De asemenea, potrivit Digi24, o posibilă rută folosită de imigranți, care trece fix prin mijlocul României a fost publicată de o televiziune din Turcia.

Până duminică dimineaţă la ora 10.00 (07.00 GMT), 76.358 de imigranţi ar fi trecut graniţa prin provincia Edirne, a scris pe Twitter ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu. Harta ar prezenta ca punct de origine al imigranților, orașul Idlib, unde au loc, de câteva zile, confruntări între armata turcă și cea siriană.

În provincia Edirne sunt puncte de trecere a frontierei spre Grecia şi Bulgaria. Totuşi, până acum nici Sofia şi nici Atena nu au raportat un număr atât de mare de sosiri.

Conform unei informări transmise duminică de autorităţile din Grecia, poliţia elenă a împiedicat în 24 de ore aproape 10.000 de imigranţi să treacă frontiera în regiunea Evros. Grecia şi-a suplimentat de asemenea dispozitivele de la graniţă.

În plus, 73 de imigranţi au fost arestaţi în ultimele 24 de ore pe teritoriul Greciei, la care se adaugă cele 66 de arestări de sâmbătă, conform autorităţilor elene.

Conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), peste 13.000 de imigranţi se află de partea turcă a frontierei cu Grecia.

Sursa foto: Asaad Hanna / Twitter

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | Bilanț: peste 65.000 de decese în lumea întreagă
Setari Cookie-uri