Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a sosit marţi dimineaţă la Wuhan, oraşul epicentru al COVID-19, a anunţat agenţia Xinhua, preluată de AFP, potrivit Digi24.

Vizita preşedintelui Chinei este o premieră de la declanşarea epidemiei.

Mai multe întâlniri cu locuitori, medici, bolnavi şi responsabili politici sunt incluse în programul vizitei sale "de inspecţie" în acest oraş, complet izolat de la sfârşitul lui ianuarie, potrivit Xinhua, scrie Agerpres.

Anterior, el a vizitat centre de tratament împotriva virusurilor din capitala Beijing, care are cu mult mai puține cazuri decât Wuhan.

Prezenţa lui Xi Jinping în Wuhan este un puternic semnal de încredere pe care China vrea să îl transmită lumii întregi că eforturile pentru reducerea efectelor virusului dau rezultate, scrie CNN.

Citeste si:
Xi Jinping: Cea mai gravă urgență sanitară din China din 1949
Xi Jinping: Cea mai gravă...

De altfel, marţi au fost raportate 80.754 de cazuri de virus confirmate în China, dintre care 67.760 au fost în Hubei, provincia a cărei capitală este Wuhan. Dintre cele 3.136 de decese confirmate în China, cu excepția a 112, toate au fost în Hubei. Hubei raporta mii de cazuri noi pe zi.

Luni, Comisia Națională de Sănătate din China a comunicat că au fost confirmate doar 17 cazuri noi în provincie, cu alte două din alte părți ale țării - ambele legate de călătoriile în afara ţării.

China a înregistrat progrese în lupta contra coronavirusului printr-o serie de restricții de călătorie impuse şi măsuri guvernamentale, cu efecte economice dure.

Citeste si:
Trump: SUA încetează relaţia cu OMS. Este prea indulgentă cu Beijingul
Donald Trump: SUA încetează...
Sursa foto: Gil Corzo / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Orban: Poporul român are nevoie de toţi fii săi, indiferent unde se află
Setari Cookie-uri