Sute de persoane din România angajate la compania de turism G2 Travel, care are sediul în Hong Kong, au fost anunțate vineri, cu o oră înainte de încheierea programului, ca începând de luni să nu mai vină la muncă deoarece contractele le-au fost suspendate. Măsura a fost luată din cauza scăderii vânzărilor de pachete turistice, pe fondul epidemiei de coronavirus în lume. O parte dintre angajați s-au prezentat ieri la sediul firmei din București pentru a cere explicații și spun că nu au fost lăsați să intre, fiind opriți de pază, dar și astăzi - când la fața locului a venit și un echipaj de Poliție și unul de la Jandarmerie, scrie Digi24.

Compania de turism G2 Travel, una dintre cele mai mari din lume, a închis birourile din București și Hong Kong, din cauza problemelor financiare provocate de coronavirus, potrivit surselor Digi24.ro.

Compania, reprezentată în România prin firma Global Compass Ro SRL, are pe piața locală 365 de angajați, iar în jur de 250 dintre aceștia au fost anunțați că de luni nu se vor mai putea întoarce la muncă. Nemulțumiți, zeci de angajați au venit luni și marți la sediul firmei să ceară explicații.

Ei au fost înștiințați prin WhatsApp că li se suspendă contractul. Asta înseamnă că nu vor munci și nu vor fi plătiți, deoarece nu se află nici în șomaj tehnic. Totodată, cei vizați pot să își dea demisia și să caute alt loc de muncă, dar și să conteste în instanță decizia în 45 de zile de la comunicare.

Potrivit informațiilor Digi24.ro, inițial ar fi fost afectați aproape toți angajații din România, dar în urma „unei injecții de capital” câțiva dintre angajați vor lucra în continuare, pentru a asigura situațiile de criză care ar putea apărea pentru clienții aflați deja în vacanță.

Citeste si:
Coronavirus | Franța rămâne reticentă în fața călătoriilor în afara...
Coronavirus | Franța rămâne...

Compania a invocat forța majoră și situațiile economice neprevăzute. Deocamdată au fost închise birourile din Hong Kong, oraș-metropolă afectat de coronavirusul care s-a răspândit din provincia chineză Wuhan, și București.

Citește mai multe pe digi24.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Sugestii de care sa tii cont atunci cand te angajezi
Setari Cookie-uri