Guvernul de la Budapesta a instituit starea de pericol pe întreg teritoriul Ungariei, interzicând intrarea în țară a celor care vin din Italia, China, Iran sau Coreea de Sud, cu excepția maghiarilor, transmite MTI.

Decizia a fost luată la propunerea Comitetului operativ, a declarat ministrul Gergely Gulyás, şeful Cancelariei premierului Ungariei.

Cetăţenii maghiari pot intra în ţară, dar vor automat plasaţi în carantină pentru două săptămâni.

În acest scop urmează să fie introdus controlul de frontieră la graniţa Schengen cu Austria, acest lucru urmând să înceapă cât mai curând şi li se va asigura acces în ţară doar cetăţenilor maghiari, potrivit Agerpres.

De asemenea, la graniţa dintre Ungaria şi Croaţia se va face control complet, măsură care va începe cel târziu la miezul nopţii.

Transportul de marfă nu va fi afectat de măsuri.

Se interzic evenimentele care au loc în spaţii închise şi la care participă peste 100 de persoane, în cazul celor în aer liber, limita fiind de 500 de persoane. Responsabilitatea anulării acestor evenimente este cea a organizatorilor.

Toate măsurile dispuse sunt valabile până la revocare, a explicat ministrul, care a semnalat şi că în următoarele zile vor fi publicate ordonanţe guvernamentale care vor clarifica detaliile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Câți oameni vor trăi pe Glob în 2100
Setari Cookie-uri