Bulgaria a luat măsuri de înăsprire a legislaţiei care prevede de acum pedepse cu închisoarea de până la cinci ani împreună cu amenzi mari pentru cei care încalcă restricţiile sanitare impuse pentru a opri răspândirea noului coronavirus, relatează AFP.

Bulgaria a declarat stare de urgenţă şi a ordonat o serie de măsuri drastice pentru a limita contaminarea: închiderea magazinelor ale căror produse nu sunt indispensabile, a barurilor, restaurantelor, şcolilor, instituţiilor culturale, restricţionarea adunărilor publice, scrie Digi24.

Conform unei legi adoptate încălcarea acestor ordonanţe va putea fi de acum pedepsită cu trei ani de închisoare şi cu amendă cuprinsă între 1.000 şi 10.000 leva (500 - 5.000 de euro).

Dacă nerespectarea măsurilor guvernamentale a condus la deces, contravenienţii riscă între 10.000 şi 50.000 de leva (5.000 şi 25.000 de euro) amendă şi cinci ani de privare de libertate.

Orice persoană infectată sau care a fost în contact cu un caz dovedit de infectare cu Covid-19, dar care refuză să fie izolată va trebui să plătească şi o amendă de 5.000 de leva (2.500 de euro).

Bulgaria a închis, de asemenea, graniţele pentru cetăţenii străini care nu sunt rezidenţi permanenţi în timpul stării de urgenţă, aşa cum este cazul în prezent.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri