Cehia plănuieşte să menţină graniţele închise pentru 'multe luni', a declarat duminică Roman Prymula, epidemiologul care conduce comitetul naţional de criză împotriva epidemiei, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Graniţele vor rămâne închise mai multe luni. Va depinde de situaţia din ţările vecine', a afirmat Prymula, adăugând că ar putea fi vorba de şase luni.

Cetăţenii străini vor putea să plece din ţară, dar nu li se va permite să revină, a spus Prymula la postul de televiziune Prima.

Se vor face excepţii pentru persoanele care trăiesc aproape de frontieră şi fac naveta pentru a lucra în Austria sau Germania. Dacă vor fi găsite persoane care se vor folosi în mod fraudulos de această facilitate, ea va fi retrasă, a avertizat ministrul de interne Hamacek.

Şoferii de TIR-uri vor fi autorizaţi să tranziteze prin punctele de frontieră pentru a asigura continuitatea fluxului de mărfuri.

Guvernul de la Praga mai intenţionează să extindă controalele stricte la deplasările cetăţenilor, instituite pentru a opri răspândirea virusului.

'Paştele nu va fi ca de obicei', a mai spus Prymula, precizând că oamenii nu îşi vor putea vizita familiile sau merge la biserică.

Cehia a înregistrat până acum 1.047 cazuri de infectare cu noul coronavirus, 19 persoane fiind tratate în secţii de terapie intensivă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri