Guvernul Thailandei a emis marţi un avertisment oficial conform căruia glumele de 1 Aprilie ce vizează noul coronavirus sunt pedepsite prin lege şi atrag după sine o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare.

Departamentul de Relaţii Publice al Guvernului de la Bangkok a publicat marţi pe contul său de Twitter un infografic în care se afirmă că "este împotriva legii ca oamenii să pretindă în mod fals că au COVID-19 cu ocazia Zilei Păcălelilor, sărbătorită pe 1 Aprilie", potrivit Agerpres.

"Persoane din lumea întreagă suferă din cauza pandemiei de COVID-19 şi acesta este un motiv suficient de puternic pentru ca oamenii să fie mai prudenţi şi să nu se folosească de acest lucru pentru a face farse sau glume", precizează acelaşi text online.

Guvernul thailandez a decretat marţi starea de urgenţă, care va rămâne în vigoare cel puţin până în data de 30 aprilie, în contextul în care această ţară asiatică încearcă să oprească răspândirea noului coronavirus.

Una dintre măsurile adoptate în cadrul decretului prin care a fost adoptată starea de urgenţă stipulează că "panicarzii sunt avertizaţi să nu răspândească ştiri false sau zvonuri despre pandemia de COVID-19 prin niciunul dintre canalele media", a precizat Departamentul de Relaţii Publice al Guvernului thailandez într-un alt mesaj publicat marţi pe Twitter.

Persoanele care încalcă aceste dispoziţii vor fi urmărite penal în virtutea legilor aferente infracţionalităţii online, care îi pedepsesc pe internauţii care introduc informaţii false în sistemele computerizate. Aceste legi prevăd pedepse de până la cinci ani de închisoare sau amenzi de până la 100.000 de bahţi (3.055 de dolari).

Thailanda a raportat marţi 127 de cazuri noi de contaminare cu noul coronavirus, iar bilanţul a ajuns în această ţară la 1.651 de cazuri confirmate şi 10 decese.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri