Presupuşi membri ai cartelurilor de droguri au distribuit alimente locuitorilor a două oraşe din Mexic, pe fondul pandemiei de coronavirus, a relatat presa locală, citată marţi de Agerpres.

Surse oficiale citate de ziarul Reforma au indicat că sunt investigate livrările de produse alimentare, despre care se presupune că au fost efectuate de Cartelul Golfului din statul de nord-est Tamaulipas în statul Michoacan (vest).

Se ştie că grupurile de trafic de droguri distribuie alimente sau jucării la anumite date, precum Ziua Copilului sau când au loc uragane, în ceea ce este văzut ca o modalitate de a-şi face simţită prezenţa şi de a câştiga sprijinul comunităţii.

În Tamaulipas, un stat care se învecinează cu Statele Unite, cutii de carton cu articole de bază, precum conserve de ton, ulei şi zahăr, au fost livrate sâmbătă în cartierele marginalizate ale capitalei statului, Ciudad Victoria.

El Blog del Narco, un website ce difuzează informaţii cu privire la crima organizată, a publicat fotografii care arată etichete pe cutii pe care se putea citi "Cartel del Golfo: În sprijinul Ciudad Victoria".

Potrivit Reforma, aceasta ar putea fi o strategie a unui lider al crimei organizate ce operează într-un alt oraş din Tamaulipas de a contesta traficanţii de droguri din capitală.

Alimente au fost de asemenea distribuite în Michoacan în comunitatea Acahuato, un oraş de lângă Apatzingan, unde operează diferite organizaţii, inclusiv Los Viagras.

Criza coronavirusului a paralizat parţial economia Mexicului, unde populaţiei i s-a cerut să se autoizoleze în încercarea de a
încetini răspândirea virusului.

Până în prezent, 2.143 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate, în timp ce 94 de persoane care au fost testate pozitiv până acum au murit.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri