Coreea de Sud a anunţat sâmbătă că le va pune brăţări electronice tuturor persoanelor care nu respectă carantina obligatorie, pentru a evita o mai mare propagare a coronavirusului, transmit EFE şi dpa, potrivit Agerpres.

În timpul unei reuniuni a guvernului de la Seul, premierul Chung Sye-kyun a explicat că executivul a adoptat această decizie după "intense deliberări" şi pe fondul creşterii numărului persoanelor care nu respectă carantina.

Coreea de Sud nu a închis frontierele şi nu a limitat dreptul la circulaţie al cetăţenilor săi de la detectarea virusului în ţară, la sfârşitul lui ianuarie, însă impune o carantină obligatorie de 14 zile tuturor acelora care au avut contact direct cu o persoană testată pozitiv la coronavirus şi tuturor celor care intră în ţară.

Toţi cei care nu au respectat carantina vor trebui să poarte aceste brăţări electronice, care vor alerta autorităţile ori de câte ori purtătorul încearcă să o dea jos sau să părăsească locul de carantină. În plus, cei care nu respectă carantina riscă un an de închisoare şi amenzi de până la 10 milioane de woni (circa 7.540 euro).

În prezent, peste 5.000 de persoane sunt în carantină obligatorie în Coreea de Sud şi cel puţin 160 dintre ei au încălcat condiţiile de carantină, potrivit datelor prezentate de guvernul de la Seul.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri