Președintele Donald Trump și-a intensificat atacurile la adresa Organizației Mondiale a Sănătății, acuzând vineri OMS că a ajutat China să ascundă numărul real al cetățenilor săi infectați cu noul coronavirus.

„Cred că știau, dar nu au vrut să spună lumii,” a declarat liderul de la Casa Albă, sugerând că OMS era conștientă că regimul de la Beijing nu spunea adevărul cu privire la rata infecțiilor cu COVID-19. Acuzațiile lui Trump au fost făcute în contextul în care presa americană relatează că administrația de la Washington ia în considerare luarea unor măsuri punitive împotriva organizației mondiale, printre care tăierea fondurilor și chiar crearea unei instituții alternative, scrie G4Media.

Informația pe scurt:

  • Donald Trump și-a reînnoit atacurile la adresa Organizației Mondiale a Sănătății
  • SUA acuză OMS că este un pion al Beijingului
  • Casa Albă ia în considerare luarea de măsuri împotriva organizației mondiale
  • Tăierea completă sau parțială a fondurilor, forțarea demisiei directorului general sau crearea unei organizații alternative sunt printre măsurile avute în vedere

„Cred că știau,” a declarat președintele Trump în cadrul conferinței de presă de vineri a grupului de lucru pentru combaterea coronavirusului, sugerând că OMS era conștientă că regimul de la Beijing nu spunea adevărul cu privire la rata infecțiilor cu COVID-19 din țara comunistă. „Dar nu au vrut să spună lumii. Și vom desluși această chestiune”.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri