Guvernul ceh intenţionează să elimine treptat, până pe 8 iunie, măsurile restrictive impuse în industria hotelieră şi de retail ca urmare a pandemiei noului coronavirus, a anunţat marţi ministrul industriei şi comerţului, Karel Havlicek, la încheierea şedinţei de guvern, transmite dpa.

Începând de luni, afacerile meşteşugăreşti, pieţele săptămânale şi dealerii de automobile au primit permisiunea să îşi reia activitatea, conform Agerpres.ro.

Magazinele de vânzare cu amănuntul mai mici şi apoi cele mai mari urmează să se redeschidă, la interval de două săptămâni.

Restaurantele, hotelurile şi marile centre comerciale sunt ultimele care vor primi undă verde să îşi redeschidă porţile.

Guvernul de la Praga aduce veşti bune şi artiştilor: spectacolele de teatru şi alte evenimente cu până la 50 de participanţi ar urma să fie din nou accesibile publicului începând cu a doua săptămână a lunii iunie.

Premisa pentru eliminarea restricţiilor este continuarea evoluţiei pozitive a situaţiei epidemiologice, a avertizat ministrul sănătăţii, Adam Vojtech.

Acesta a solicitat să fie respectate în continuare normele de igienă şi de distanţare socială, subliniind că depinde de fiecare individ ca măsurile să poată fi relaxate conform planificării.

Obligaţia de a avea gura acoperită în public rămâne însă valabilă.

Totodată, cabinetul a decis trimiterea a până la 360 de soldaţi în azilele de bătrâni pentru a acorda sprijin.

Conform celui mai recent bilanţ, în Cehia s-au înregistrat 6.101 de cazuri confirmate de îmbolnăviri cu noul coronavirus şi 161 de decese.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri