Bilanţul epidemiei de COVID-19 a crescut semnificativ vineri în China, după ce primăria din Wuhan, oraşul unde a apărut noul coronavirus la sfârşitul lui 2019, a revizuit în creştere numărul deceselor şi a raportat 1.290 de morţi suplimentari.

Noile date ridică la 3.869 numărul total al deceselor cauzate de noul coronavirus în Wuhan şi la 4.632 bilanţul total al deceselor din China, potrivit G4Media.

Guvernul provinciei Hubei, unde este situat Wuhan, a precizat într-un comunicat că numărul morţilor a fost revizuit în creştere în urma rapoartelor întârziate ale instituţiilor medicale şi datorită faptului că unii de COVID-19 au murit în casele lor în timp ce spitalele erau supraîncărcate în primele etape ale epidemiei.

Conform autorităţilor din Wuhan, decesele nu au fost incluse până acum în statisticile oficiale, deoarece acestea iau în considerare persoanele care au murit în spital.

Numărul total al cazurilor de infectare confirmate în Wuhan, oraş cu 11 milioane de locuitori, a fost revizuit în creştere cu 325, ajungând astfel la 50.333.

La nivelul întregii ţări, numărul contaminărilor depăşeşte 80.000.

Revizuirea vine în contextul în care acurateţea datelor oferite de China a fost pusă la îndoială atât în străinătate, cât şi de cetăţeni chinezi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri