Premierul rus Mihail Mişustin a prelungit miercuri interdicţia de intrare a cetăţenilor străini în Rusia, măsură ce va rămâne în vigoare până când se va îmbunătăţi situaţia epidemiologică provocată de pandemia cu noul coronavirus.

''Până pe 30 aprilie sunt în vigoare restricţiile pentru intrarea străinilor în ţara noastră. Astăzi am semnat o dispoziţie care extinde acest termen până când se va încheia lupta contra infecţiei'' COVID-19, a spus premierul rus în timpul unei şedinţe de guvern, scrie Agerpres.

El a mai precizat că, pentru diminuarea impactului negativ al acestei măsuri asupra activităţii industriale în Rusia, interdicţia menţionată va cuprinde şi câteva excepţii pentru anumite categorii specifice, cum ar fi specialiştii care desfăşoară activităţi de întreţinere şi reparaţii pentru echipamentele importate.

Premierul rus a cerut mai multor ministere să propună soluţii pentru redresarea economiei afectate de epidemie şi măsuri de asistenţă pentru cetăţeni, în contextul în care economia rusă este afectată în acelaşi timp de măsurile antiepidemice şi de prăbuşirea preţului petrolului.

Citește și: EXCLUSIV | Politologul Armand Goșu, despre criza coronavirus: și în Rusia, ca și în România, corupția ucide!

Citeste si:
Rusia înregistrează un record de decese, dar şi de persoane vindecate
Coronavirus: Rusia...

Preşedintele Vladimir Putin a avertizat că Rusia n-a atins încă vârful epidemiei şi a prelungit până pe 11 mai vacanţa obligatorie pe care o decretase pentru toată luna aprilie pentru toţi cetăţenii ruşi, obligaţi să rămână în case în acest timp pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Rusia și-a închis graniţele începând cu data de 30 martie, măsură menită să prevină intrarea în ţară a unor noi persoane infectate cu coronavirus şi să se limiteze astfel amploarea epidemiei. Restricţia nu a avut în vedere transporturile de mărfuri. Diplomaţii au fost exceptaţi, la fel şi cetăţenii ruşi care au trebuit să părăsească ţara în urma decesului unei rude apropiate în străinătate. O excepţie a fost prevăzută şi pentru locuitorii regiunilor separatiste ucrainene Doneţk şi Lugansk care au cetăţenie rusă. Accesul cetăţenilor străini în Rusia, cu excepţia rezidenţilor permanenţi, fusese deja interzis de la jumătatea lunii martie.

Conform datelor oficiale, numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în Rusia se apropia miercuri de 100.000, iar cel al deceselor a ajuns la 972.

Citeste si:
Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, testat pozitiv de...
Purtătorul de cuvânt al lui...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Ai, n-ai mingea, tragi la poartă!
Setari Cookie-uri