Germania redeschide locurile de joacă, muzeele şi bisericile şi urmează să ia o hotărâre, în zilele următoare, cu privire la şcoli şi anumite evenimente sportive, în cadrul unui plan de ieşire treptată din izolarea impusă în lupta împotriva noului coronavirus.

Aceste măsuri au fost anunţate la finalul unei reuniuni pe tema ridicării restricţiilor impuse în vederea opririi răspândirii noului coronavirus, a cancelarului Angela Merkel cu miniştrii-preşedinţi ai celor 16 landuri germane, scrie G4Media.

Angela Merkel a avertizat cu privire la riscul unei reintensificări a Covid-19 şi i-a îndemnat pe germani să rămână atenţi şi să continue să respecte măsurile de distanţare socială, prelungite cu o săptămână până la 10 mai.

”Este necesar să acţionăm în vederea unei reduceri şi mai mari a numărului infecţiilor. În cazul în care curba infecţiilor începe să crească, va trebui să avem un sistem de alertă care să ne informeze înainte, pentru a fi în msură să acţionăm”, a spus Angela Merkel.

Coronavirus în Germania

Numărul contaminărilor cu noul coronavirus în Germania a crescut la 159.119, iar al morţilor la 6.288.

Citeste si:
Germania prelungește regulile de distanțare socială
Germania prelungește regulile...

Germania înregistrează mai puţine morţi decât alte ţări din Europa de Vest, precum Italia, Regatul Unit, Spania şi Franţa.

În pofida acestui lucru, Germania a hotărât să prelungească cu o săptămână, până la 10 mai, măsurile de distanţare socială, a anunţat înainte de reuniune secretarul general al Cancelariei Helge Braun, cu rang de ministru.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Ai, n-ai mingea, tragi la poartă!
Setari Cookie-uri