China a raportat un singur caz de infectare cu noul coronavirus pentru ziua de 1 mai, în scădere faţă de cele 12 cazuri anunţate cu o zi înainte, conform datelor oficiale furnizate sâmbătă de autorităţi, transmite Reuters.

Noul caz este unul importat, a precizat Comisia Naţională de Sănătate. Cu o zi înainte s-au înregistrat şase cazuri importate, conform Agerpres.ro.

Citește și SUA autorizează folosirea antiviralului remdesivir.

China nu a raportat pentru ziua de vineri niciun caz de contaminare locală, după ce pentru ziua precedentă fuseseră anunţate şase noi astfel de cazuri.

Comisia Naţională de Sănătate a informat de asemenea despre 20 de noi cazuri asimptomatice înregistrate vineri, în scădere faţă de 25, raportate pentru ziua precedentă.

Citeste si:
SUA amenință China cu sancțiuni dacă va impune o lege a securității...
Război de putere în vreme de...

Numărul total al cazurilor confirmate oficial a ajuns la 82.875. Bilanţul morţilor a rămas neschimbat (4.633).

Preşedintele Trump continuă să acuze China de amploarea pandemiei

sursa foto: Joseph Sohm / Shutterstock.com

Preşedintele Donald Trump a reluat criticile la adresa Chinei, afirmând că Beijingul ar fi putut opri epidemia înainte ca aceasta să se răspândească pe întreg globul şi a precizat că administraţia sa realizează "investigaţii serioase" asupra evenimentelor, informează Reuters şi AFP.

Citește și Germania începe relaxarea restricțiilor: ce au decis să deschidă.

Citeste si:
Ai, n-ai mingea, tragi la poartă!
Ai, n-ai mingea, tragi la...

"Facem investigaţii foarte serioase ...Suntem nemulţumiţi de China. Credem că boala ar fi putut fi stopată la sursă. Ar fi putut fi oprită rapid şi nu s-ar fi răspândit în lumea întreagă" a declarat Trump în conferinţa de presă de la Casa Albă

Donald Trump a fost întrebat de un reporter în legătură cu un editorial apărut în revista germană Bild care solicita Beijingului să plătească Germaniei 165 de miliarde de dolari despăgubire.

"Vorbim de mult mai mulţi bani", a răspuns preşedintele miliardar. "Nu am stabilit încă suma finală, dar este foarte ridicată", a adăugat el. "Nu au fost daune doar în SUA, ci în lumea întreagă", a explicat Trump, potrivit AFP.

Citeste si:
Trump amenință să reglementeze sau să ”închidă” platforme precum...
Trump amenință să...
Sursa foto: theskaman306 / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Coronavirus | Deschiderea școlilor în Coreea duce la apariția unor noi focare
Setari Cookie-uri