Agenţia americană pentru alimente şi medicamente (FDA) a acordat companiei de bio-farmaceutice Gilead Sciences autorizaţia de utilizare a medicamentului său antiviral experimental remdesivir, remediu ce scurtează durata de refacere a pacienţilor infectaţi cu COVID-19, informează AFP şi Reuters.

"Sunt bucuros să anunţ că Gilead a obţinut din partea FDA autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă pentru remdesivir", a declarat preşedintele american Donald Trump vineri la Casa Albă, conform Agerpres.ro.

În cadrul unei întâlniri în Biroul Oval cu preşedintele SUA, directorul executiv al companiei, Daniel O'Day, a calificat decizia drept un prim pas important şi a anunţat că Gilead Sciences donează 1.5 milioane de fiole pentru a ajuta pacienţii. Vicepreşedintele Mike Pence a anunţat că cele 1.5 milioane de fiole vor începe să fie distribuite în spitale luni.

Citește și Coronavirus | Un bebeluș de o lună din Sibiu a fost vindecat

Gilead anunţase miercuri că medicamentul a ajutat la îmbunătăţirea rezultatelor pentru pacienţii cu COVID-19 şi a furnizat date care sugerează că remdesevirul a acţionat mai bine atunci când a fost administrat cât mai devreme după infectare.

Acest medicament experimental a fost iniţial creat pentru vindecarea bolnavilor care suferă de febra hemoragică Ebola.

Conform unui studiu realizat de Institutele de sănătate americane (NIH), remdesevirul scurtează cu câteva zile perioada de refacere a pacienţilor care suferă de COVID-19.

Citește și COVID-19| Opt cadre medicale de la Spitalul municipal Dorohoi au fost depistate pozitiv cu noul virus.

Pieţele financiare au înregistrat fluctuaţii în ultimele săptămâni, după publicarea mai multor studii care au prezentat o imagine mixtă a eficacităţii acestui medicament.

Donald Trump speră ca numărul deceselor să nu depășească pragul de 100.000

sursa foto: Pordee_Aomboon / Shutterstock.com

"Să sperăm că vor rămâne sub pragul de 100.000 de vieţi pierdute, care chiar şi aşa este un număr oribil", a declarat Trump în timpul unui eveniment la Casa Albă.

"Este un lucru oribil. Putea fi oprit, trebuia oprit la sursă, dar nu a fost", a adăugat preşedintele republican.

Trump declara că este de părere că între 65.000 şi 70.000 de oameni vor muri din cauza epidemiei de coronavirus, ceea ce a reprezentat în sine o revizuire în sus a estimărilor pe care preşedintele american le făcuse anterior.

Statele Unite au înregistrat 1.883 de decese provocate de COVID-19 în ultimele 24 de ore, bilanţ în uşoară scădere comparativ cu zilele anterioare, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, informează sâmbătă, 2 mai, AFP.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri