Spaniolii au ieșit să facă mișcare după 49 de zile de izolare strictă: alergătorii și bicicliștii au umplut falezele

Alergători, ciclişti şi surferi au ieşit sâmbătă dimineaţa devreme din locuinţele lor, în întreaga Spanie, pentru a face mişcare, după ce guvernul a început să relaxeze restricţiile impuse pentru combaterea coronavirusului şi le-a permis adulţilor să iasă din case pentru prima dată în şapte săptămâni, transmite Reuters.

În Barcelona, alergători şi biciclişti au umplut falezele, iar surferii şi alţi iubitori de sporturi nautice s-au bucurat de valuri, conform Agerpres.ro.

În Madrid, bicicliştii şi skateboarderii s-au plimbat pe bulevardele late din oraş, evitând benzile galbene puse de poliţie pentru a împiedica oamenii să se strângă în zonele comune precum parcurile.

Citește și Ce spune ministrul Sănății despre ”modelul suedez” de combatere a crizei de COVID-19

Spania, una dintre cele mai grav lovite ţări de pandemia de COVID-19, a impus din martie o carantină strictă, izolând la domiciliu cea mai mare parte a populaţiei, care nu a avut voie să iasă decât pentru activităţi considerate esenţiale.

Citeste si:
Spania își redeschide granițele turiștilor europeni la 1 iulie
Spania își redeschide...

Activităţile sportive şi plimbările au fost interzise, în contextul în care autorităţile au făcut eforturi să stopeze răspândirea pandemiei şi au încercat să limiteze povara asupra sistemului sanitar.

Premierul spaniol Pedro Sanchez a cerut populaţiei să respecte recomandările referitoare la păstrarea distanţei sociale şi să acţioneze cu prudenţă.

Citește și Raed Arafat: Nu se pot relaxa restricțiile din 15 mai dacă situația se înrăutățește. Încă există riscul apariției de noi focare

"Astăzi, facem un nou pas în ceea ce priveşte măsurile de relaxare a izolării, dar trebuie să o facem cu prudenţă şi responsabilitate. Virusul este tot aici", a scris Sanchez pe contul său de Twitter.

Citeste si:
Județul Arad, declarat „liber de COVID-19" de autorități
Județul Arad, declarat „liber...

Sursa foto: LucVi / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Cine face parte din Grupul de Comunicare Strategică
Setari Cookie-uri