Protest împotriva izolării în Germania: sute de persoane au luat parte la demonstrații în Stuttgart și Berlin

Sute de protestatari au luat parte la demonstraţii sâmbătă în două oraşe din Germania, Stuttgart şi Berlin, împotriva restricţiilor în vigoare asupra vieţii publice în eforturile de limitare a răspândirii coronavirusului, potrivit DPA.

Potrivit organizatorilor, câteva sute de persoane s-au alăturat la ceea ce ei au numit un protest săptămânal 'non-partizan' în oraşul Stuttgart din sud-vestul ţării, conform Agerpres.ro.

Iniţiatorul protestului, Michael Ballweg, a susţinut că 5.000 de persoane s-au alăturat demonstraţiei, în creştere faţă de cele câteva sute în urmă cu o săptămână.

Citește și Franța le cere bolnavilor de COVID-19 să stea departe de pisicile lor

Poliţia din Stuttgart nu a oferit estimări privind numărul de participanţi, dar a spus că adunarea s-a desfăşurat fără incidente şi că demonstranţii au respectat în mare parte distanţa unii de alţii.

Citeste si:
Proteste în retail: Benvenuti nu a deschis magazinele din 21 de...
Proteste în retail: Benvenuti...

Ballweg a spus că mişcarea 'Querdenken', o denumire care s-a traduce prin 'gândire laterală', cere restabilirea drepturilor fundamentale precum libertatea de adunare şi libertatea religioasă.

Acestui specialist în tehnologie i s-a interzis iniţial să organizeze o demonstraţie de către municipalitate, însă Curtea Constituţională din Germania a anulat decizia.

300 de protestatari s-au adunat în Berlin

În acelaşi timp, în capitala Berlin, poliţia a transmis că circa 300 de protestatari s-au adunat în Piaţa Rosa-Luxemburg din centru.

Poliţia locală a aprobat numai două proteste cu până la 20 de participanţi fiecare. Însă cu 15 minute înainte de începerea demonstraţiilor, poliţia i-a atenţionat pe Twitter pe potenţialii noi protestatari că zona era plină.

Citeste si:
In ce orase din Germania masinile diesel Euro 4 sunt interzise in 2019
Mai multe orase germane au...

Citește și Spaniolii au ieșit să facă mișcare după 49 de zile de izolare strictă: alergătorii și bicicliștii au umplut falezele

Adunările în aer liber înregistrate sunt permise la Berlin cu un număr de până la 20 de persoane. Începând de luni, această regulă va fi relaxată pentru a permite grupuri de până la 50 de persoane.

Câteva sute de demonstranţi s-au adunat la Berlin în ultimele după-amieze de sâmbătă, printre ei numărându-se cunoscuţi populişti de dreapta şi adepţi ai teoriilor conspiraţiei, potrivit DPA

Citeste si:
Rețeaua de trenuri ultra-rapide care ar lega București de Berlin,...
Propunerea Institutului...
Sursa foto: canadastock / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Djokovic a donat 40.000 de euro unui oraş sârb puternic afectat de Covid-19
Setari Cookie-uri