Franța le cere bolnavilor de COVID-19 să stea departe de pisicile lor

Un prim caz recenzat în Franţa al unei pisici infectate cu COVID-19, cel mai probabil de la stăpânii ei, i-a făcut pe cercetători să le ceară bolnavilor de coronavirus să-şi limiteze contactele cu felinele lor pentru a le proteja, informează sâmbătă EFE.

Şcoala Naţională de Medicină Veterinară din Alfort (EnvA) îi sfătuieşte sâmbătă, într-un comunicat, pe proprietarii care au fost bolnavi de coronavirus şi care au pisici să limiteze contactele cu ele, să-şi pună mască atunci când se află în preajma lor şi să se spele pe mâini înainte de a le mângâia, conform Agerpres.ro.

Citește și Un mops este primul câine din Statele Unite testat pozitiv pentru noul coronavirus.

Unităţile de virologie din cadrul EnvA, Agenţiei Naţionale de Siguranţă Sanitară a Alimentelor, Mediului Înconjurător şi Muncii (Anses) şi Institutului Naţional pentru Cercetări în Agronomie (INRAE), în asociere cu Institutul Pasteur, au detectat o pisică în apropiere de Paris care a fost testată pozitiv la coronavirus.

Citește și Pisicile se pot infecta cu noul coronavirus și sunt extrem de vulnerabile, în timp ce câinii nu pot lua virusul.

Citeste si:
Un nou focar de Covid-19 în Prahova. Spitalele, pline
Un nou focar de Covid-19 în...

Animalul, care prezenta simptome clinice de ordin respirator şi digestiv, este al patrulea caz de acest tip recenzat la nivel mondial, iar concluzia specialiştilor a fost că "cel mai probabil a fost infectată de stăpânii ei".

Au fost înregistrate 165 de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore pe teritoriul României. Astfel, bilanțul ajunge la 12.732 de persoane infectate. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.547 au fost declarate vindecate și externate.

Sursa foto: Veera / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Djokovic a donat 40.000 de euro unui oraş sârb puternic afectat de Covid-19
Setari Cookie-uri