Spania face obligatorie purtarea măștii de protecție în mijloacele de transport în comun

Purtarea măștilor de protecție devine obligatorie în mijloacele de transport din Spania, începând cu 4 mai, țara aflăndu-se în proces de relaxare a restricțiilor.

Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a precizat că vor fi distribuite 6 milioane de măști, în principal în stațiile de transport în comun, iar 7 milioane de măști vor fi oferite autorităților, conform BBC.

Alergători, ciclişti şi surferi au ieşit pe 2 mai din locuinţele lor, în întreaga Spanie, pentru a face mişcare, după ce guvernul a început să relaxeze restricţiile impuse pentru combaterea coronavirusului şi le-a permis adulţilor să iasă din case pentru prima dată în şapte săptămâni, transmite Reuters.

Citește și Franța va prelungi starea de urgență sanitară cu încă două luni

În Barcelona, alergători şi biciclişti au umplut falezele, iar surferii şi alţi iubitori de sporturi nautice s-au bucurat de valuri, conform Agerpres.ro.

Citeste si:
Spania își redeschide granițele turiștilor europeni la 1 iulie
Spania își redeschide...

În Madrid, bicicliştii şi skateboarderii s-au plimbat pe bulevardele late din oraş, evitând benzile galbene puse de poliţie pentru a împiedica oamenii să se strângă în zonele comune precum parcurile.

Obligativitatea purtării măștilor de protecție în România

În România, există deja regiuni care au adoptat obligativitatea purtării măștilor de protecție, cu scopul de a împiedica răspândirea noului virus.

La începutul lunii aprilie, accesul populaţiei în toate mijloacele de transport şi în spaţiile închise de pe raza judeţului Botoşani poate fi realizat doar cu măşti de protecţie, potrivit unei decizii adoptate de Grupul de suport tehnic la epidemii din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Citește și COVID-19 | Ludovic Orban promite măști gratuite pentru persoanele care nu realizează venituri

Citeste si:
Cum se revine la școală: în grupuri de maxim 10 elevi, cel mult 3...
Cum se revine la școală: în...

În plus, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Buzău a informat că, începând din cursul zilei de 6 aprilie, a devenit obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiul public.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a anunțat că după data de 15 mai, când ar urma să fie ridicată starea de urgență, va fi introdusă obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

Sursa foto: Tupungato / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Djokovic a donat 40.000 de euro unui oraş sârb puternic afectat de Covid-19
Setari Cookie-uri