Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat în prima zi a stării de alertă, din noul autobuz hibrid Mercedes Citaro, regulile care trebuie respectate în mijloacele de transport în comun.

"Suntem în starea de alertă, avem noi reguli pentru mijloacele de transport în comun. Rugămintea noastră este să fie respectate, pentru a avea cât mai puţine îmbolnăviri, cât mai puţine contaminări. Intrarea în autobuz se face doar pe uşa din faţă, uşile din mijloc şi din spate vor fi folosite pentru coborârea din autobuz. La momentul intrării în mijlocul de transport în comun purtarea măştii de protecţie este obligatorie. Dacă nu aveţi una cumpărată din farmacie sau de pe site-uri specializate, măcar una confecţionată dintr-un material care să vă acopere suficient de bine atât nasul, cât şi gura. Dacă nu avem mănuşi să fim protejaţi atunci când atingem diferite suprafeţe, atunci să ne spălăm foarte des pe mâini sau să ne dezinfectăm", a precizat Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

Ea a făcut un apel la cetăţeni să nu se aglomereze în mijloacele de transport în comun, dar nici să nu folosească din nou autoturismul "pe scară largă".

"Rugămintea noastră este aceea să folosiţi mijloacele de transport în comun, să aşteptaţi în staţie câteva minute, dacă autobuzul sau tramvaiul este aglomerat. Nu este indicat să intrăm în mijlocul de transport în comun aglomerat, dar nici folosirea din nou pe scară largă a autoturismului nu este indicată, pentru că înseamnă aglomeraţie, timp de aşteptare şi, cel mai grav, poluare. Poate în aceste momente observăm cât de importantă este sănătatea fiecăruia dintre noi", a subliniat Gabriela Firea.

Potrivit primarului, autobuzul hibrid Mercedes Citaro achiziţionat de Primăria Capitalei are o capacitate de 100 de persoane, dar, având în vedere restricţiile din această perioadă, va fi permisă o capacitate de 27 de călători care vor sta pe scaune şi alţi 30 în picioare, cu păstrarea distanţării.

"Avem 27 de scaune în aceste autobuze hibrid, iar în picioare în mod normal ar fi încăput până la 100 de persoane, dar acum vor încăpea maximum 30 de persoane. Practic, 27 pe aceste scaune şi încă 30 de persoane păstrând distanţarea fizică", a arătat Gabriela Firea.

Referitor la cele 130 de autobuze hibrid care vor circula în Capitală, ea a menţionat că "în fiecare lună vor veni câte 20 de autobuze hibrid, până la numărul de 130".

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri