Un consilier economic cheie al preşedintelui american Donald Trump a declarat că China ar trebui să plătească "compensaţii" pentru daunele provocate de noul coronavirus, dând vina pe Beijing pentru pandemie.

"Ei au provocat daune imense lumii", a spus Peter Navarro la CNBC. "Un proiect de lege trebuie să vizeze China (...). Nu-i vorba de a-i pedepsi, ci de a-i face să dea socoteală", potrivit Agerpres.

Navarro, fost profesor universitar şi un critic virulent al Chinei, a repetat acuzaţia mai târziu într-un al doilea interviu la Fox News şi a insistat că Washingtonul trebuie să aducă lanţurile de aprovizionare înapoi în Statele Unite.

"Cred cu tărie, de asemenea şi că poporul american crede cu tărie, că China a provocat daune de trilioane de dolari acestei ţări şi ar trebui să existe o formă de a plăti compensaţii", a spus el.

Tensiunile dintre SUA şi China au cântărit greu pe pieţe, stârnind îngrijorări că un nou război comercial între cele două cele mai mari economii ar putea afecta o recuperare după coronavirus.

Procese au fost deja lansate în Statele Unite împotriva Chinei, de unde provine virusul.

În ciuda preocupărilor bipartizane de la Washington cu privire la modul în care China a gestionat etapele iniţiale ale epidemiei, democraţii au criticat aspru modul în care administraţia Trump a gestionat criza în Statele Unite, care au cel mai mare bilanţ al morţilor în lume.

Secretarul de stat Mike Pompeo a acuzat săptămâna trecută China că este responsabilă pentru sutele de mii de decese şi recesiunea economică şi a continuat să susţină o teorie că virusul provine dintr-un laborator chinez, în ciuda faptului că nu a prezentat dovezi.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri