Un cor a concertat la începutul lunii martie la celebra Concertgebouw din Amsterdam, chiar înainte de închiderea sălilor de spectacol din Regatul Țărilor de Jos. Mai mult de 100 dintre cei 130 de muzicieni s-au îmbolnăvit iar unul dintre ei și trei apropiați au murit.

Pe data de 8 martie, Amsterdam Gemengd Koor (cor mixt) a susținut una dintre ultimele sale reprezentații din Regatul Țărilor de Jos. Acompaniați de Holland Orchestra Combination, 130 de coristi s-au prezentat pe scenă de la Concertgebouw, prestigioasa sală olandeză pentru a cânta "St John Passion", de Johann Sebastian Bach, scrie Ziare.com.

Cinci zile mai târziu, sălile de spectacole din țară au fost închise. O decizie care a venit prea târziu pentru ansamblul vocal, care acuză după acel concert moartea unuia dintre cântăreți și a trei apropiați ai coralei, toți contaminați cu COVID-19.

Pe atunci, aproape nicio măsură de protecție contra coronavirusului nu a fost aplicată de autoritățile olandeze, convinse că imunitatea de grup este soluția pentru pandemie.

Dar, potrivit ziarului olandez Trouw, 102 dintre cei 130 de membri ai coralei s-au îmbolnăvit după reprezentație. Unii au fost internați la Terapie intensivă iar șeful de orchestră, Paul Valk, a avut simptome severe. Membrii ansamblului au vârste de peste 50 de ani; cântărețul care a decedat avea 78 de ani.

În jur de 1.000 de spectatori au asistat în acea seară la concertul Amsterdam Gemengd Koor, dar nu au fost contaminați.

În schimb, la două zile după spectacol, mai mulți artiști s-au îmbolnăvit. Unii au incearcat să alerteze Serviciul de sănătate publică olandez (GGD). Ei au cerut că membrii corului să fie testați. GGD promitea să testeze șase, doar unul în final a avut acces la test. În prezent, cântăreții reproșează Serviciului de sănătate că nu a luat măsurile necesare la timp.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri