Coronavirus | Bulgaria va redeschide mall-urile începând de luni

Bulgaria va permite redeschiderea mall-urilor începând de luni în cadrul efortului de a relaxa restricţiile impuse în urmă cu două luni pentru a opri răspândirea noului coronavirus, a anunţat premierul Boiko Borissov.

La 14 martie, guvernul a introdus starea de urgenţă, care a impus interdicţii de călătorie, închiderea şcolilor, restaurantelor şi a centrelor comerciale şi a determinat numeroase firme să-şi limiteze sau să-şi oprească operaţiunile din cauza restricţiilor sau a cererii reduse, scrie Agerpres.

Autorităţile bulgare au început să relaxeze din restricţii la sfârşitul lunii aprilie, însă au continuat să implementeze măsuri sociale stricte pentru a preveni răspândirea comunitară extinsă a SARS-CoV-2.

Bulgaria, o ţară cu o populaţie de sub 7 milioane de locuitori, va menţine măsura distanţării sociale în spaţiile publice şi va continua să îşi ţină graniţele închise. După întâlnirea cu Asociaţia retailerilor din Bulgaria, premierul a fost de acord ca toate magazinele din centrele comerciale din întreaga ţară îşi reia operaţiunile începând de luni.

Decizia vine la o zi după ce Asociaţia patronatelor din domeniul industriei (BIA) îşi exprimase îngrijorarea că nu a fost stabilită nicio dată pentru redeschiderea centrelor comerciale. Potrivit BIA, circa 300.000 de persoane lucrează în sectorul de retail din Bulgaria.

Citeste si:
Cinci români cercetați penal pentru teste COVID false la intrarea...
Cinci români cercetați penal...

Astăzi, ţara înregistra 2.138 de cazuri confirmate de coronavirus, dintre care 102 s-au soldat cu decese.

Sursa foto: ambient_pix / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri