Mai multe maimuţe din India au atacat un angajat din domeniul medical şi au furat de la acesta probe de sânge recoltate de la pacienţi care au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus, au anunţat autorităţile indiene, citate de Reuters și preluat de Agerpres.

Atacul s-a produs în această săptămână în momentul în care un tehnician care lucrează într-un laborator medical mergea pe jos prin campusul Facultăţii de Medicină din Meerut, un oraş situat la o distanţă de 460 de kilometri nord faţă de Lucknow, capitala statului indian Uttar Pradesh.

"Maimuţele au înşfăcat mostrele şi au fugit cu aceste probe sangvine recoltate de la patru pacienţi cu COVID-19, care se află în prezent sub tratament... a trebuit să prelevăm noi probe de sânge de la ei", a declarat medicul S.K. Garg, un oficial de rang înalt din conducerea acestei facultăţi indiene.

Conform autorităţilor locale, nu este clar dacă maimuţele au vărsat pe jos probele sangvine, însă persoanele care locuiesc în proximitatea campusului universitar se tem de o răspândire accelerată a noului coronavirus dacă maimuţele vor duce mostrele în cartiere intens populate.

Potrivit profesorului Garg, deocamdată nu se ştie dacă maimuţele pot contracta noul coronavirus dacă intră în contact cu sânge infectat.

"Nu a fost găsită nicio dovadă că maimuţele pot contracta această infecţie", a declarat expertul indian pentru agenţia de presă Reuters.

Specialiştii sunt de părere că noul coronavirus a trecut de la animale la oameni într-o piaţă cu animale vii din oraşul chinez Wuhan la sfârşitul anului trecut.

India a raportat până în prezent 165.799 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 4.706 de decese.

Maimuţele au început să pătrundă tot mai mult în aşezările umane din India, unde provoacă multe stricăciuni şi chiar atacă oameni.

Conform ecologiştilor şi specialiştilor în mediu, distrugerea habitatelor naturale reprezintă motivul principal pentru care aceste animale se mută în zone urbane, unde se află în căutarea unor surse de hrană.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri