Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în 2021 într-o formă simplificată, în contextul pandemiei de coronavirus, au anunţat organizatorii, potrivit Agerpres.

"Nu vom oferi spectacole măreţe, vom găzdui evenimentul într-o manieră modestă", a declarat Toshiro Muto, directorul comitetului de organizare, într-o conferinţă de presă.

"În timp de criză, un comportament exagerat nu este de actualitate. Trebuie să prezentăm ceva acceptabil pentru oamenii care au sau au avut greutăţi din pricina crizei coronavirusului", a adăugat Muto.

Potrivit acestuia, este încă prea devreme pentru a indica precis ce înseamnă această simplificare. "Avem însă 200 de idei pe care le elaborăm. Abordarea simplificată ar trebui de asemenea să antreneze o reducere semnificativă a costurilor", a adăugat el.

JO de la Tokyo, programate pentru vara acestui an, au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus. Un membru al comitetului de organizare japonez a declarat săptămâna trecută că o decizie referitoare la soarta competiţiei nu va fi luată înainte de primăvara lui 2021. Comitetul de organizare japonez, cu susţinerea Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), va fi cel care va lua această decizie.

"Nu ne gândim să nu autorizăm desfăşurarea acestor Jocuri", a declarat Yoshiro Mori, preşedintele comitetului de organizare.

Japonia ia în calcul simplificarea formatului Jocurilor din vara viitoare, în special prin reducerea numărului de spectatori şi a ceremoniilor de deschidere şi închidere, au indicat pe 4 iunie surse guvernamentale. Această decizie arată că Tokyo este dispus să dea dovadă de flexibilitate pentru a garanta că Jocurile au cele mai bune şanse de desfăşurare, a comentat agenţia Kyodo.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri