Opțiunea de comenzi rapide (“Shortcuts”), disponibilă pentru utilizatorii telefoanelor Apple, a dobândit o nouă funcție. Telefonul utilizatorilor care vor pronunța fraza ”Hey Siri, I’m getting pulled over” (”Hey Siri, Poliția mă trage pe dreapta”) va începe automat să înregistreze interacțiunea cu polițistul și va trimite locația evenimentului unei persoane presetată din lista de contacte.

Lansată în 2018, Shortcuts permite posesorilor iPhone să execute mai multe operațiuni prin telefonul lor cu o simplă comandă vocală, cu ajutorul AI-ului Siri. O opțiune similară nu este momentan disponibilă pentru telefoanele Android.

Opțiunea a fost lansată ca urmare a tensiunilor rasiste din SUA, care au culminat cu revolte de stradă și conflicte între populație și polițiști, care sunt acuzați de abuzuri, scrie Fox News. Tensiunile au început după ce afro-americanul George Floyd a fost asfixiat de un poliţist în Minneapolis.

Citiți și Încă un bărbat de culoare a fost omorât de polițiștii din Statele Unite. Şefa poliţiei din oraşul Atlanta a demisionat

Noua comandă rapidă pentru iPhone a fost concepută de Robert Petersen, care a postat și un link pe Twitter, explicând ce face aceasta mai exact.

Utilizatorii pot descărca comanda rapidă, însă mai întâi trebuie să instaleze aplicația Shorcuts.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri