Uncle Ben’s și Aunt Jemima, două produse americane anunță schimbări de nume și imagine, din motive rasiale

Mixul de clătite şi sirop Aunt Jemima își va schimba numele și imaginea, din motive rasiale, iar Mars a anunţat că analizează schimbări ale brandului pentru orez ambalat Uncle Ben’s, care prezintă un cultivator de orez afro-american din Texas, scrie The Guardian.

Mars a anunţat că evaluează posibile schimbări pentru brandul Uncle Ben’s pentru orez ambalat, care înfăţişează un afro-american cu părul alb numit după un cultivator de orez afro-american din Texas. Compania ar putea schimba imaginea pe care o folosește din anul 1940, dar și numele produsului. Imaginea este a unui chef și chelner din Chicago, numit Frank Brown.

Mars recunoaște că folosirea personajului nu mai este potrivită vremurilor.

„Pe măsură ce ascultăm vocile consumatorilor, în special ale celor din comunitatea de culoare, și vocile asociaților din lumea întreagă, realizăm că acum este timpul ca brandul Uncle Ben's să evolueze, inclusiv identitatea lui vizuală”, a transmis compania.

Mars a anunțat că evaluează toate posibilitățile de schimbare ale produsului, inclusiv un nou nume.

Citeste si:
Elveţia refuză să schimbe numele ''rasist'' al unui munte
Elveţia refuză să schimbe...
Citeste si:
27 de idei pentru un mic dejun gustos si sanatos
27 de idei pentru un mic...

Compania Quaker vrea să schimbe numele și logo-ul, vechi de 130 de ani, ale mixului de clătite și sirop Aunt Jemima. Personajul, o femeie afro-americană, era inițial îmbrăcată ca un menestrel din spectacolele de varietăţi din secolul 19.

Recunoaştem că originea Aunt Jemima se bazează pe un stereotip rasial. În timp ce lucrăm pentru a face progrese către egalitatea rasială prin câteva iniţiative, trebuie să analizăm cu atenţie portofoliul de branduri pentru a ne asigura că reflectă valorile noastre şi că răspunde aşteptărilor consumatorilor”, a declarat Kristin Kroepfl, vicepreşedintă şi directoare de marketing la Quaker Foods North America, parte a grupului PepsiCo.

Brandurile au fost discutate pe reţelele de socializare în ultimele zile, în contextul protestelor anti-rasiale extinse din Statele Unite, care au fost declanşate în urma morţii afro-americanului George Floyd în custodia poliţiei din Minneapolis.

Citeste si:
Provocare de șef: cum îți salvezi imaginea, după ce tai salariile...
Provocare de manager: cum îți...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri