Franţa: Trafic de canabis în sicrie, cu un dric fals condus de un român

Vameşii francezi au confiscat 65 de kilograme de canabis ascunse în sicrie transportate cu un dric fals. Captura a avut loc miercuri, într-o zonă de parcare de pe o autostradă din estul Franţei, la Miserey-Salines, în apropiere de Besancon.

Confirmarea ştirii publicate inţial de ziarul L'Est Republicain a fost obţinută de AFP joi, de la parchetul din Besancon, potrivit Agerpres. În cele patru sicrie s-a găsit doar canabis în pliculeţe. La control, şoferul a susţinut că transporta decedaţi din Franţa în România, însă vameşii au observat că sicriele nu erau sigilate, aşa cum este obligatoriu la astfel de transporturi internaţionale, aşa că au decis să le deschidă.

Şoferul era un român în vârstă de circa 30 de ani, care a fost arestat preventiv. S-a descoperit că el mai fusese condamnat pentru jefuirea unei bijuterii din Spania. Vineri, suspectul urma să fie judecat în procedură de urgenţă de tribunalul corecţional din Besancon. Conform primelor rezultate ale anchetei, drogul provenea din Spania şi urma să ajungă în Germania.

Sursa foto: NKM999 / Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
OMS recomandă reintroducerea restricțiilor
Setari Cookie-uri