Locul naşterii lui Che Guevara, scos la vânzare

Locul naşterii celebrului revoluţionar argentinian Ernesto "Che" Guevara a fost pus în vânzare în oraşul Rosario din Argentina.

Actualul proprietar, Francisco Farruggia, a declarat că a cumpărat în 2002 un apartament de 240 de metri pătraţi într-o clădire în stil neoclasic din centrul oraşului, cu intenţia de a-l transforma într-un centru cultural, însă planul nu s-a concretizat niciodată, potrivit Agerpres. Omul de afaceri argentinian nu a precizat şi la ce preţ scoate la vânzare apartamentul în care s-a născut faimosul revoluţionar.

Che GuevaraSursa foto: Google Street View

De-a lungul anilor, clădirea (foto sus) dintre străzile Urquiza şi Entre Ríos a atras un număr de vizitatori iluştri. Printre aceştia s-au numărat fostul preşedinte al Uruguay-ului, Jose Pepe Mujica, şi copiii lui Fidel Castro, liderul revoluţionar din Cuba. Dar poate cel mai cunoscut vizitator a fost Alberto Granados, care a călătorit alături de Che Guevara în tinereţe pe motocicletă prin America de Sud în anii '50.

Che Guevara s-a născut în Argentina într-o familie bogată din clasa de mijloc în 1928, însă ulterior s-a radicalizat din cauza sărăciei şi foametei pe care a constatat-o în America de Sud. A jucat un rol cheie în revoluţia cubaneză din 1953-1959, care l-a înlăturat de la putere pe dictatorul Fulgencio Batista, iar ulterior şi-a exprimat dorinţa de a răspândi revoluţia în America de Sud şi în alte ţări în curs de dezvoltare.

Citeste si:
Un fiu al lui Che Guevara vinde circuite pe motocicleta pentru turisti
Un fiu al lui Che Guevara...

Sursa foto: Tupungato / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri