Japonia: Un student a obţinut prima diplomă universitară în studii despre ninja

O universitate din Japonia a decernat recent unuia dintre studenţii săi o diplomă de masterat în studii despre ninja, marcând astfel o premieră pentru arhipelagul nipon.

Genichi Mitsuhashi, în vârstă de 45 de ani, a urmat un curs de doi ani la Universitatea din Mie, o prefectură din centrul Japoniei considerată leagănul istoric al luptătorilor ninja, mercenari şi spioni din timpul Japoniei feudale, care erau şi experţi în arte marţiale, potrivit Agerpres.

Dincolo de studii istorice, diploma sa a inclus şi o secţiune practică, pe care Genichi Mitsuhashi spune că a îndrăgit-o foarte mult. "Am învăţat că ninja lucrau ca agricultori ziua şi se antrenau în arte marţiale seara", a explicat el.

Studentul nipon a cultivat astfel legume şi a practicat tehnici de arte marţiale, pe lângă studierea istoriei luptătorilor ninja pe băncile universităţii. De profesie hangiu, el practica deja kung-fu şi shorinji kemp, o artă marţială niponă, şi predă tehnici de luptă ninja în propriul său dojo. Zelul de care a dat dovadă Mitsuhashi în studierea istoriei ninja i-a uimit pe profesorii lui.

"Nu mă aşteptam să se angajeze atât de mult în acest proiect", a declarat Yuji Yamada, profesor de istorie şi coordonatorul Centrului de studii despre ninja din cadrul Universităţii Mie, creat în anul 2017.

Citeste si:
Ce te invata sportul in management: De la arte martiale, la...
Ce te invata sportul in...

"Primim aproximativ trei studenţi în fiecare an (...) Avem multe solicitări din străinătate, dar trebuie să insist asupra unui lucru: acesta este un curs de informaţii despre ninja, nu un curs pentru a deveni un ninja", a subliniat profesorul japonez.

Sursa foto: LightField Studios / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri