OMS avertizează că pandemia de COVID-19 nu se va încheia curând

Pandemia de COVID-19 este 'departe de a se fi încheiat' şi 'chiar se accelerează', a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cerând întregii luni să acţioneze imediat, fără a aştepta un vaccin, transmite AFP.

'Mâine se împlinesc şase luni de când OMS a primit primele rapoarte despre un grup de cazuri de pneumonie cu cauză necunoscută, în China (...) Vrem cu toţii să se termine. Dar realitatea dură e că este departe de a se fi încheiat', a declarat directorul general al organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă online, scrie Agerpres.

Statele Unite, care deja înregistrează cele mai multe infecții și cel mai mare număr de decese din lista țărilor afectate de coronavirus, continuă să cunoască noi și noi cazuri de infecții. În SUA s-a atins deja recordul de 40.000 de infecții înregistrate într-o singură zi, iar aceste cifre sunt în creștere, ca urmare a apariției de noi focare în Arizona, Texas sau Florida, scrie Digi24.ro.

Acesta nu este deloc „un al doilea val” de infecții ci, pur și simplu, o revenire a bolii, mai ales după ridicarea prematură a restricțiilor din mai multe state.

Brazilia se situează pe locul doi, după SUA, în ceea ce privește numărul de infecții, fiind și a doua țară din lume care a depășit deja pragul de 1 milion de cazuri confirmate de COVID-19.

Citeste si:
OMS recomandă reintroducerea restricțiilor
OMS recomandă reintroducerea...

Sursa foto: Igor Y Eros / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
20 de țări europene interzic sau restricționează accesul românilor
Setari Cookie-uri