Al Capone a cunoscut notorietatea la Chicago, dar infamul gangster a copilărit, de fapt, în Brooklyn, iar casa în care acesta a crescut se află, în prezent, la vânzare pentru suma de 2,9 milioane de dolari. Cu toate acestea, cei interesați să găsească obiecte care i-au aparținut lui Al Capone vor fi foarte dezamăgiți. Până și casa nu prea mai seamănă cu cea în care Al Capone a crescut acum mai bine de un secol.

"Fațada actuală a casei este asemănătoare cu cea inițială, dar toate celelalte lucruri au fost renovate", a declarat Nadia Bartolucci, consultant imobiliar Douglas Elliman care se ocupă de vânzarea imobilului, pentru Realtor.com. Chiar și acoperișul a fost înlocuit. "Nu mai există componente originale în casă".

Sursa foto: Google Street View

Mai mult, casa copilăriei lui Al Capone a fost împărțită, comparativ cu amenajarea inițială, în trei unități distincte, cu acces separat de la exterior, cea principala având un număr de trei dormitoare. Unul dintre apartamentele adiționale are propriul său acoperiș, în timp ce al treilea dispune de o terasă.

Click aici pentru a vedea cum arată astăzi casa copilăriei lui Al Capone.

Actualul proprietar al casei din Brooklyn, statul New York, a cumpărat imobilul pentru 2,42 milioane de dolari în 2018.

Al Capone s-a născut în Brooklyn în 1899, însă abia un an mai târziu s-a mutat împreună cu familia sa în proprietatea de la adresa 21 Garfield Place, unde a locuit până în 1919, an în care a ajuns în Chicago. Aici și-a câștigat notoritatea pentru contrabandă, prostituție și jocuri de noroc, în perioada anilor 1920, de Prohibiție a producerii, vânzării și transportului de alcool. A fost condamnat în cele din urmă pentru evaziune fiscală în 1931 și a executat opt ani de închisoare. A murit în 1947, la 48 de ani, în urma unui stop cardiac.

Sursa foto: Wikimedia Commons

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri