Casa a fost pusa in vanzare anul trecut, in iulie, pentru suma de 9,95 de milioane de dolari, insa abia de curand si-a gasit cumparator. Identitatea acestuia nu a fost facuta publica, relateaza Mediafax.

Capone a cumparat casa in 1928, pentru suma de 40.000 de dolari, si a murit in aceasta resedinta, in 1947. Al Capone, unul dintre cei mai celebri gangsteri americani din perioada Prohibitiei, a murit din cauza neurosifilisului, boala care in ultima perioada a vietii i-a afectat serios capacitatile mintale.

Resedinta in stil mediteranean este foarte luxoasa si include, printre altele, casa principala, cu sapte dormitoare, piscina si o cabana de vacanta cu doua etaje. Resedinta este inconjurata de ziduri inalte de caramida.

Al Capone - nascut in ianuarie 1899, in Brooklyn, New York, intr-o familie de imigranti italieni din zona Napoli - a reusit sa domine lumea interlopa din Chicago in anii 1920 - 1930, fiind liderul unei uriase retele de crima organizata, Chicago Outfit. El a dobandit o avere imensa din afaceri cu jocuri de noroc ilegale, retele de bordeluri, trafic ilegal de bauturi alcoolice, santaj. Numele sau este legat de conceptul de "spalare a banilor", Al Capone ascunzandu-si sursele ilegale de venituri prin afaceri aparent banale, precum spalatorii, magazine de mobila veche si antichitati.

Citeste si:

Al Capone este celebru si pentru implicarea sa in Masacrul de Sfantul Valentin, din 1929, cand membrii a sapte bande rivale au fost executati.

In 1931, cand Guvernul federal l-a judecat si condamnat pentru evaziune fiscala. Al Capone - poreclit si Scarface, dupa semnele pe care le avea pe fata - a petrecut mai multi ani in inchisori, printre care si celebra Alcatraz.