Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost depistat cu COVID-19, după luni în care a ignorat regulile de siguranță

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a anunţat că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, a cărui gravitate nu a încetat să o minimalizeze de la începutul pandemiei, dar care s-a soldat deja cu circa 65.000 de morţi în ţara sa, relatează AFP.

"Rezultatul pozitiv tocmai a venit", a declarat şeful statului, în vârstă de 65 de ani, în cadrul unei întâlniri cu mai multe canale de televiziune, după ce a avut febră cu o zi înainte, scrie Agerpres.

"Aveam temperatură 38 de grade, dar plămânii mei erau curaţi. Medicii mi-au dat hidroxiclorochină şi azitromicină (un antibiotic - n.r.) şi după aceea m-am simţit mai bine. Mă simt foarte bine acum", a adăugat Bolsonaro. El a precizat că va lucra de acum încolo cât mai mult posibil "prin videoconferinţă".

Luni seară, el a anunţat că a făcut o radiografie pulmonară la spitalul forţelor armate şi rezultatul a fost bun.

La sfârşitul lui martie, Jair Bolsonaro a minimalizat gravitatea virusului într-o alocuţiune televizată.

Citeste si:
Jair Bolsonaro, președintele brazilian, l-a concediat pe ministrul...
COVID-19 | Jair Bolsonaro,...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

"Dat fiind trecutul meu sportiv, dacă am fost contaminat cu virusul nu am de ce să mă îngrijorez. Nu voi simţi nimic. În cel mai rău caz, va fi ca o mică gripă, o mică răceală", a afirmat el luni.

Totodată, acesta a participat la mai multe evenimente publice fără să poarte mască, criticând, în acelaşi timp, măsurile de izolare introduse în mai multe state. Sâmbătă, el a publicat mai multe fotografii pe reţelele sociale în care este cu faţa descoperită, însoţit de mai mulţi miniştri şi de ambasadorul american la Brasilia, în cursul unei recepţii cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri