Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a anunţat că a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, a cărui gravitate nu a încetat să o minimalizeze de la începutul pandemiei, dar care s-a soldat deja cu circa 65.000 de morţi în ţara sa, relatează AFP.

"Rezultatul pozitiv tocmai a venit", a declarat şeful statului, în vârstă de 65 de ani, în cadrul unei întâlniri cu mai multe canale de televiziune, după ce a avut febră cu o zi înainte, scrie Agerpres.

"Aveam temperatură 38 de grade, dar plămânii mei erau curaţi. Medicii mi-au dat hidroxiclorochină şi azitromicină (un antibiotic - n.r.) şi după aceea m-am simţit mai bine. Mă simt foarte bine acum", a adăugat Bolsonaro. El a precizat că va lucra de acum încolo cât mai mult posibil "prin videoconferinţă".

Luni seară, el a anunţat că a făcut o radiografie pulmonară la spitalul forţelor armate şi rezultatul a fost bun.

La sfârşitul lui martie, Jair Bolsonaro a minimalizat gravitatea virusului într-o alocuţiune televizată.

"Dat fiind trecutul meu sportiv, dacă am fost contaminat cu virusul nu am de ce să mă îngrijorez. Nu voi simţi nimic. În cel mai rău caz, va fi ca o mică gripă, o mică răceală", a afirmat el luni.

Totodată, acesta a participat la mai multe evenimente publice fără să poarte mască, criticând, în acelaşi timp, măsurile de izolare introduse în mai multe state. Sâmbătă, el a publicat mai multe fotografii pe reţelele sociale în care este cu faţa descoperită, însoţit de mai mulţi miniştri şi de ambasadorul american la Brasilia, în cursul unei recepţii cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri