O altă companie aeriană anunță concedieri, deși primește miliarde de la stat: Lufthansa vrea să dea afară 1.200 de angajați

Lufthansa va renunţa la 20% dintre poziţiile de conducere (aproximativ 200 de persoane) şi la 1.000 de angajaţi din sectorul administrativ, în cadrul planului de restructurare menit să ajute operatorul aerian german să facă faţă crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmit DPA şi Reuters, potrivit Agerpres.

Grupul Lufthansa, care are aproximativ 138.000 de angajaţi, a precizat de asemenea că îşi va reduce la jumătate investiţiile în noile aeronave, dar până în 2023 va achiziţiona până la 80 de noi avioane.

Lufthansa, ajutor de 9 miliarde de euro de la guvern

Luna trecută, acţionarii Lufthansa au votat în favoarea unui plan de salvare în valoare de nouă miliarde de euro (10,20 miliarde de dolari) convenit cu Guvernul german. Planul, care prevede că Executivul de la Berlin va dobândi o participaţie de 20% la Lufthansa, a fost aprobat prin votul deţinătorilor a peste 98% dintre acţiunile companiei aeriene.

"Plata integrală a investiţiilor şi împrumuturilor guvernamentale, inclusiv dobânzile, va reprezenta o povară suplimentară asupra companiei în următorii ani şi de aceea sunt inevitabile reducerile de costuri", se arată într-un comunicat al Lufthansa.

Vezi și: Lufthansa: acord cu statul german pentru un plan de salvare de 9 miliarde de euro

Grupul Lufthansa include şi companiile Swiss International Air Lines, Brussels Airlines, Austrian Airlines, Eurowings şi Lufthansa Cargo.

Lufthansa nu este singura companie aeriana care se află în aceeași situație. Air France a confirmat că intenţionează să renunţe la aproximativ 7.500 de angajaţi, inclusiv 1.000 de la subsidiara "HOP!", pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Citeste si:
Călin Ile, FIHR: Jumătate din hotelieri vor fi obligaţi să îşi...
Călin Ile, hotelier: Jumătate...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Guvernul Franţei, care a anunţat în aprilie un acord de salvare de şapte miliarde de euro pentru Air France, a cerut operatorului aerian să evite disponibilizările, deşi a recunoscut că firma se confruntă cu o situaţie extrem de dificilă.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri