Peste 18.000 de bulgari au manifestat pentru a opta zi la Sofia, cerând demisia guvernului pe care îl acuză de corupţie şi legături oligarhice.

Manifestanţii, între care mulţi tineri, au blocat traficul în centrul capitalei bulgare timp de şapte ore. În ritmul tobelor, ei au purtat steaguri şi au scandat ''vom fi aici în fiecare zi'', ''demisie'' şi ''mafia'' la adresa guvernului de centru-dreapta al lui Boiko Borisov, la putere de 10 ani, aproape fără întrerupere, scrie Agerpres.

De asemenea, protestarii au solicitat demisia procurorului general Ivan Guechev, pe care îl acuză de ''parţialitate''. Guechev, care subliniază că ''toţi sunt egali în faţa legii'', a ordonat joia trecută o percheziţie la birourile a doi consilieri ai preşedintelui Rumen Radev, apropiat socialiştilor, care denunţă ''caracterul mafiot'' al guvernului.

Proteste împotriva corupţiei şi pentru demisia guvernului care au făcut obiectul unei serii de scandaluri au avut loc joi în aproximativ zece oraşe din Bulgaria. Borisov şi aliaţii săi naţionalişti din coaliţia guvernamentală au declarat joi că vor rămâne la putere până la sfârşitul mandatului parlamentului, în primăvara viitoare.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri