Ciolos cere demisia guvernului Dancila si organizarea alegerilor anticipate: "Nu vad decat o solutie in trei pasi"

Fostul premier Dacian Ciolos, membru fondator al partidului 'Miscarea Romania Impreuna', considera ca in acest moment sunt necesare o reforma profunda a statului si o reforma in politica, apreciind ca singura solutie la situatia actuala o reprezinta demisia guvernului, organizarea unui referendum pentru Justitie si alegeri anticipate, scrie Agerpres.

"Atunci cand domnul Dragnea, un lider politic cu interese personale de aparat in justitie, se foloseste de institutii ale statului - de Jandarmerie, de Parlament, de Guvern, deturnandu-le scopul, noi toti suntem in pericol. Cand se ajunge in astfel de situatii, e clar ca avem nevoie de o reforma profunda a statului si a institutiilor sale, la fel de mult cum avem nevoie de o reforma in politica. Ajunge! La ceea ce se intampla acum nu vad decat o solutie in trei parti: Demisia Guvernului Dancila! Referendum pentru Justitie! Alegeri anticipate!", a scris el, intr-o postare pe Facebook.

Ciolos a adaugat ca in Parlament nu mai exista dezbateri si ca statul ar trebui sa isi foloseasca puterea pentru a-i proteja pe oameni, nu pentru a-i domina.

"Oamenii ies in strada pentru ca aceia care ar trebui sa-i pazeasca ii fura, aceia care ar trebui sa guverneze ii mint, aceia care ar trebui sa-i conduca ii abuzeaza. Puterea in Stat este un instrument pentru a-i proteja pe oameni, nu pentru a-i domina. In Parlament nu mai exista dezbateri. Cine e de vina atunci ca dialogul democratic se muta in strada ? A cui e vina ca parlamentul a fost 'privatizat' de un grup care-l foloseste impotriva societatii?", a adaugat el.

Citeste si:
Ludovic Orban despre decizia în cazul Kovesi: CCR s-a compromis....
Ludovic Orban, premierul...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri