"Impozitați-ne!". Bogații lumii vor să plătească taxe mai mari pentru a ajuta la recuperarea după Covid-19

O scrisoare publică semnată de nu mai puțin de 83 de persoane ultra bogate din întreaga lume solicită guvernelor naționale să impună taxe și impozite mai ridicate asupra celor mai avuți pentru a ajuta la finanțarea recuperării economice in urma pandemiei de Covid-19.

"Impozitați-ne! Impozitați-ne! Impozitați-ne!", este titlul unei unei scrisori deschise a grupului care se autointitulează "Millionaires for Humanity", din care ar face parte inclusiv moștenitoarea imperiului Disney, Abigail Disney, fratele acesteia Tim Disney, dar și regizorul britanic de film Richard Curtis.

În scrisoare se afirmă că problemele cauzate de pandemie nu pot fi rezolvate cu simple acte de caritate, "oricât de generoase", și că guvernele trebuie să își asume responsabilitatea pentru strângerea fondurilor necesare rezolvării acestor probleme.

"Ne putem asigura că vom finanța în mod adecvat sistemele de sănătate și școlile printr-o creștere permanentă a impozitelor adresate celor mai bogați oameni de pe planetă, așa cum suntem noi", se mai arată în scriosare. Semnatarii au mai spus există o „datorie uriașă” de plătit celor care lucrează în prima linie contra pandemiei, în contextul în care aceștia au fost "salarizați sub povara pe care o poartă".

Ei au mai avertizat despre necesitatea de a "reechilibra lumea în care trăim înainte de a fi prea târziu. Nu va mai fi o altă șansă de a corecta acest lucru". "Spre deosebire de zeci de milioane de oameni din întreaga lume, noi nu trebuie să ne facem griji cu privire la pierderea locurilor de muncă, a caselor noastre sau a capacității noastre de a ne sprijini familiile", au continuat semnatarii, adăugând că, de asemenea, este mult mai puțin probabil ca ei să se numere printre victimele acestei urgențe sanitare.

Citeste si:
TOP ZECE miliardari, și mai bogați în doar șapte zile
TOP ZECE miliardari, și mai...

Până în prezent, au fost peste 12,9 milioane de cazuri confirmate de Covid-19 la nivel mondial, în timp ce 569.697 de persoane au murit din cauza virusului, conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite.

Ultima scrisoare publică a celor 83 de semnatari vine în condițiile în care, odată cu pandemia, avuția celor mai bogați oameni din lume a sporit cu peste 50%, potrivit informațiilor din presă, în timp ce ONU a avertizat că noul coronavirus, prin urmările sale, ar putea împinge înapoi în sărăcie aproximativ jumătate de miliard de oameni.

Sursa foto: Nattakorn_Maneerat / Shutterstock
Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri