Elon Musk dezvoltă un cip care le va permite oamenilor să-și transmită muzică direct în creier

Start-up-ul misterios al lui Elon Musk, Neuralink, lucrează la o interfață creier-computer care va permite utilizatorilor să-și transmită muzică direct în creier, susține fondatorul Tesla și SpaceX.

Musk urmează să anunțe mai multe despre compania misterioasă în luna august, însă a dezvăluit treptat pe Twitter informații, informează The Independent, potrivit Digi24.

Într-un răspuns adresat cercetătorului Austin Howard, Elon Musk a confirmat că tehnologia Neuralink va permite oamenilor "să asculte muzică direct din cipurile noastre".

Musk a mai spus că Neuralink "ar putea ajuta la controlarea nivelului de hormoni și folosirea acestora în avantajul nostru (îmbunătățirea abilităților și a modului de gândire, eliminarea anxietății, etc.)".

Încă de la lansarea companiei, în 2016, Neuralink a organizat o singură prezentare publică referitoare la tehnologia pe care o dezvoltă.

Citeste si:
Tesla anunță o mașină electrică de 25.000 de dolari
Tesla anunță o mașină...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

În cadrul evenimentului din 2019, Elon Musk a spus că Neuralink lucrează la un device care să ofere o legătură directă între un computer și un cip introdus în creier.

Această tehnologie va fi folosită pentru început în scopuri medicale, pentru a-i ajuta pe oamenii care suferă de boli precum Parkinson, însă scopul final al Neuralink este să permită oamenilor să concureze cu sisteme avansate de inteligență artificială.

Procesul montării cipului în creier va fi asemănător cu cel folosit la operațiile cu laser la ochi, a mai spus Musk.

Un studiu în care device-ul Neuralink este descris menționează că un cablu USB tip C va oferi "transmisie de date" în creier.

Citeste si:
După 14 ani, construcțiile la Podul Ciurel din Capitală sunt...
După 14 ani, construcțiile la...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri