Start-up-ul misterios al lui Elon Musk, Neuralink, lucrează la o interfață creier-computer care va permite utilizatorilor să-și transmită muzică direct în creier, susține fondatorul Tesla și SpaceX.

Musk urmează să anunțe mai multe despre compania misterioasă în luna august, însă a dezvăluit treptat pe Twitter informații, informează The Independent, potrivit Digi24.

Într-un răspuns adresat cercetătorului Austin Howard, Elon Musk a confirmat că tehnologia Neuralink va permite oamenilor "să asculte muzică direct din cipurile noastre".

Musk a mai spus că Neuralink "ar putea ajuta la controlarea nivelului de hormoni și folosirea acestora în avantajul nostru (îmbunătățirea abilităților și a modului de gândire, eliminarea anxietății, etc.)".

Încă de la lansarea companiei, în 2016, Neuralink a organizat o singură prezentare publică referitoare la tehnologia pe care o dezvoltă.

În cadrul evenimentului din 2019, Elon Musk a spus că Neuralink lucrează la un device care să ofere o legătură directă între un computer și un cip introdus în creier.

Această tehnologie va fi folosită pentru început în scopuri medicale, pentru a-i ajuta pe oamenii care suferă de boli precum Parkinson, însă scopul final al Neuralink este să permită oamenilor să concureze cu sisteme avansate de inteligență artificială.

Procesul montării cipului în creier va fi asemănător cu cel folosit la operațiile cu laser la ochi, a mai spus Musk.

Un studiu în care device-ul Neuralink este descris menționează că un cablu USB tip C va oferi "transmisie de date" în creier.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri