Compania Neuralink, deținută de Elon Musk, vrea să înceapă să pună implanturile sale în creierul uman. Acest dispozitiv va avea mărimea unei monede, și se va instala în creierul pacienților umani în următoarele șase luni, a anunțat compania, notează Bloomberg.

Neuralink a perfecționat produsul, care constă într-un dispozitiv minuscul și fire legate prin electrozi, împreună cu un robot care sculptează o bucată din craniul unei persoane și o implantează în creier. Discuțiile cu Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA au decurs suficient de bine pentru ca firma să își stabilească ca obiectiv efectuarea primelor teste pe oameni în următoarele șase luni, potrivit lui Musk.

Musk a dezvăluit că lucrează la două produse majore, pe lângă interfața creier-computer. Acesta dezvoltă implanturi care pot intra în măduva spinării și care ar putea restabili mișcarea la o persoană care suferă de paralizie. Și are un implant ocular menit să îmbunătățească sau să restabilească vederea umană.

"Oricât de miraculos ar suna, suntem încrezători că este posibil să redăm funcționalitatea întregului corp unei persoane care are măduva spinării secționată", a declarat Musk în cadrul evenimentului. Referindu-se la activitatea Neuralink în domeniul vederii, el a adăugat că "chiar dacă nu au văzut niciodată înainte, suntem încrezători că ar putea vedea".

Cum va funcționa interfața creier - computer

Scopul interfeței creier-computer, cunoscută sub numele de BCI, este inițial de a permite unei persoane cu o afecțiune debilitantă - cum ar fi scleroza laterală amiotrofică (SLA) sau care suferă de consecințele unui accident vascular cerebral - să comunice prin intermediul gândurilor. Compania a demonstrat acest lucru cu ajutorul unei maimuțe care "tastează telepatic" pe un ecran aflat în fața sa. Dispozitivul Neuralink traduce vârfurile neuronale în date care pot fi interpretate de un computer. Speranța lui Musk este că, într-o zi, dispozitivul ar putea deveni un dispozitiv obișnuit și să permită transferul de informații între oameni și mașini. El susține de mult timp că oamenii pot ține pasul cu progresele făcute de inteligența artificială doar cu ajutorul unor dispozitive de augmentare asemănătoare unui computer.

Ca și în cazul evenimentelor anterioare Neuralink, unele dintre lucrurile demonstrate de Musk și echipa sa au fost deja realizate în mediul academic. Criticii companiei l-au acuzat de mult timp pe Musk că a exagerat cu progresele Neuralink și că a promis prea mult ceea ce tehnologia va putea face în viitorul apropiat, dacă va putea face vreodată.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri