Guvernul francez intenţionează să profite de vizita lui Elon Musk, vineri, la salonul Vivatech din Paris pentru a-l "convinge" să înfiinţeze o fabrică de baterii Tesla în Franţa, a declarat miercuri ministrul francez al domeniului Digital Jean-Noël Barrot pentru CNBC, relatează AFP, conform Agerpres.

"Ar fi grozav să avem o fabrică Tesla în Franţa. S-au depus multe eforturi şi energie pentru a ne asigura că este posibil şi se poate întâmpla", a declarat el presei americane.

"Am investit şi într-un întreg sector de baterii electrice şi, prin urmare, vom încerca sa-l convingem că Franţa este cel mai bun loc posibil din Europa pentru a înfiinţa următoarea fabrică Tesla", a adăugat ministrul.

Patronul Tesla şi SpaceX, foarte controversat din cauza declaraţiilor sale şi a preluării controversate a reţelei de socializare Twitter, urmăreşte să înfiinţeze o nouă mega fabrică de baterii, pe lângă cele care există deja în Statele Unite, Germania şi China.

El urmează să se adreseze vineri la cea de-a 7-a ediţie a salonului VivaTech, una dintre cele mai importante expoziţii de tehnologie, care s-a deschis miercuri la Paris.

La sfârşitul lunii mai, Jean-Noël Barrot, care are un proiect de lege pentru reglementarea spaţiului digital, ameninţase Twitter că va fi "interzis, în caz de recidivă" de către UE dacă nu respectă regulile europene, în special cu privire la moderarea conţinuturilor.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri