Elon Musk și-ar dori să dețină un sfert din acțiunile constructorului de mașini electrice Tesla. CEO-ul companiei a vândut acțiuni în valoare de aproximativ 23 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Twitter, dar valoarea acestora au scăzut vizibil în ultima perioadă.

Elon Musk își dorește să aibă o poziție mai solidă atunci când se iau deciziile importante în interiorul companiei Tesla, conform mesajelor pe care le-a postat pe rețeau de socializare X.com, de asemenea deținută de Musk. Magnatul american și-ar dori să dețină un sfert din Tesla, declarațiile sale venind în contextul în care prețul acțiunilor a scăzut la cel mai mic nivel (pe o medie a ultimelor două săptămâni) de la listarea IPO-ului în 2010.

Musk a explicat, luat la întrebări de fanii săi, și care este situația cu investigația din statul Delaware după ce autoritățile de acolo au pus lupa pe pachetul salarial ce include și compensații pe care Musk l-a primit în urmă cu șase ani. Unul dintre acționari, Richard J. Tornetta, a sugerat că Musk s-ar fi folosit de pârghiile de care dispune pentru a obține sume foarte mari de bani, întreg pachetul salarial fiind de 56 de miliarde de dolari.

CEO-ul Tesla a mai spus și că „nu se simte confortabil” să ajute Tesla să devină un lider în dezvoltarea inteligenței artificiale și a roboticii dacă nu are măcar un sfert din companie, „îndeajuns pentru a fi influent, dar nu într-atât de mult să nu mai pot să fiu dat jos”, a spus americanul. El a emis și amenințări, spunând că dacă nu mai poate pune mâna pe circa 12% din companie, ar putea dezvolta produse „pe lângă Tesla”.

De asemenea, Musk se teme că, dacă nu deține îndeajuns de mult din Tesla, un grup de investitori ar putea să-l dea jos și să-i preia compania. El a descris astfel de „interese dubioase” ca fiind la baza unei preluări agresive pe care Musk o vede posibilă dacă ar mai vinde din acțiunile pe care le deține (adică din totalul de 411 milioane de acțiuni).

Sursa foto: Shutterstock / Frederic Legrand - COMEO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri