Este prima mare rețea socială care le cere bani noilor utilizatori, în loc să caute să atragă cât mai mulți.

Potrivit Fortune, surse din interiorul companiei au anunțat că X (fostul Twitter) va introduce o taxă de un dolar pe an pentru ca noii utilizatori să poată posta, răspunde sau cita tweet-uri. Primele țări în care va fi introdusă aceasta sunt Noua Zeelandă și Filipine.

Ulterior, X a confirmat informația, precizând că măsura a fost luată nu din motive financiare, ci pentru a reduce numărul de boți de pe platformă. Compania spune însă că va fi doar un test, ale cărui rezultate vor arăta dacă merită sau nu să aplice această taxă la nivel global.

Taxa nu li se va aplica utilizatorilor deja existenți. Ea nu are legătură nici cu conturile X Premium, care au funcții suplimentare, cum ar fi Undo și Edit, dar costă 8 dolari pe lună.

Elon Musk ar vrea să taxeze toți utilizatorii X (fostul Twitter)

În septembrie, proprietarul X, Elon Musk, a anunțat că rețeaua de socializare ar putea introduce "o mică plată lunară" pentru toţi utilizatorii, pentru a scăpa de boți și spam.

Miliardarul a făcut numeroase schimbări după ce a cumpărat reţeaua cu 44 de miliarde de dolari în octombrie 2022, când aceasta era cunoscută sub numele de Twitter.

Elon Musk a concediat mii de angajaţi, a lansat o versiune cu plată, a suprimat moderarea conţinuturilor şi a reactivat conturi anterior interzise, în special cel al fostului preşedinte american Donald Trump.

În iulie 2023, Musk a declarat că platforma a pierdut aproximativ jumătate din veniturile sale obţinute din publicitate. Roboţii - conturi gestionate mai degrabă de programe informatice decât de oameni - sunt în mod curent pe reţeaua X, unde pot fi utilizaţi pentru a amplifica în mod artificial anumite mesaje politice sau pentru a instiga la ură rasială.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri