COVID-19 | Andrea Bocelli, ”umilit și jignit” de restricțiile din Italia

Cântărețul italian de operă Andrea Bocelli se plânge că s-a simțit „umilit și jignit” de măsurile de blocare impuse în țară din cauza coronavirusului, notează Digi24.

„Nu am putut ieși din casă chiar dacă nu am comis nicio crimă”, a spus Bocelli. El a recunoscut, de asemenea, că nu s-a supus restricțiilor și a crezut că gravitatea pandemiei a fost exagerată.

Comentariile sale au creat o mare surpriză, întrucât devenise un simbol al unității naționale în perioada cea mai dificilă pentru Italia. În duminica Paștelui, Bocelli a cântat singur în fața Domului din Milano, în fața unei piețe pustii, spectacolul fiind transmis live și devenind unul din viralele pandemiei.

Bocelli a făcut afirmațiile la o conferință găzduită de Senatul Italiei, la care au participat politicieni din opoziție, inclusiv Matteo Salvini, liderul partidului de extremă dreaptă din Italia. Salvini a atacat guvernul premierului Giuseppe Conte pentru gestionarea crizei sistemului de sănătate din Italia.

Ulterior, Bocelli a spus că toate comentariile sale au fost „greșit înțelese”, și a mai adăugat că fundația sa a ajutat multe persoane care s-au luptat cu virusul.

Citeste si:
Dancila spune ca Iohannis a jignit-o: A spus "femeia aceasta"!
Premierul Dancila sustine ca...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

În Italia, restricțiile sunt acum regionalizate în mare măsură, dar măștile sunt obligatorii pe transportul public și în magazine. Teatrele și sălile de concerte se pot redeschide acum pentru cel mult 200 de spectatori în interior și pentru 1.000 în aer liber.

Peste 35.000 de italieni au murit din cauza coronavirusului.

Sursa foto: Claudio Furlan / LaPresse / Profimedia

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri