Numărul deceselor de COVID-19 la nivel global a trecut de 700.000, potrivit unui bilanţ Reuters, cu Statele Unite, Brazilia, India şi Mexic în fruntea acestui clasament.

Aproape 5.900 de persoane mor în medie la fiecare 24 de ore de COVID-19, potrivit calculelor Reuters pe baza datelor din ultimele două săptămâni. Aceasta echivalează cu 247 de persoane pe oră sau o persoană la fiecare 15 secunde, scrie Agerpres.

Statele Unite şi America Latină sunt noile epicentre ale pandemiei.

Iniţial, coronavirusul a ajuns mai lent în America Latină, unde trăiesc 640 de milioane de oameni, faţă de restul lumii. Dar oficialii s-au luptat de atunci să controleze răspândirea bolii din cauza sărăciei regiunii şi a oraşelor dens populate.

Peste 100 milioane de persoane din America Latină şi Caraibe trăiesc în mahalale, potrivit Programului ONU pentru Aşezări Umane. Multe dintre ele au locuri de muncă în sectorul informal cu puţină siguranţă socială şi au continuat să lucreze pe tot parcursul pandemiei.

Statele Unite, cu o populaţie de aproximativ 330 milioane de locuitori, au fost de asemenea lovite crunt de virus, în ciuda faptului că sunt una dintre cele mai bogate naţiuni din lume.

Expertul de top în boli infecţioase al guvernului SUA, dr. Anthony Fauci, a declarat luni că statele cu multe cazuri de coronavirus ar trebui să reconsidere impunerea restricţiilor şi a izolării, subliniind necesitatea de a aduce cazurile la un nivel scăzut înainte de începerea sezonului de gripă, la toamnă.

Chiar şi în unele părţi ale lumii ce păreau să fi redus răspândirea virusului, au crescut recent cazurile într-o singură zi, ceea ce indică faptul că bătălia este departe de a se fi terminat. Australia, Japonia, Hong Kong, Bolivia, Sudan, Etiopia, Bulgaria, Belgia, Uzbekistan şi Israel au avut recent creşteri record de cazuri.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri