Steve Easterbrook, fostul CEO McDonald's care a fost concediat anul trecut din cauza unei relații cu una dintre angajatele companiei, este dat în judecată de către lanțul de restaurante fast food care îl acuză că ar fi distrus mai multe dovezi cu privire la aventurile sale.

McDonald's a lansat o investigație internă în luna octombrie a anului trecut ce viza relația dintre un angajat al companiei și CEO-ul de la acea vreme, Steve Easterbrook, comportament ce încalcă regulile organizației. În urma cercetătorilor, s-a stabilit că relația a fost consensuală și nu a fost vorba de contact sexual.

Un consiliu independent de directori ai companiei a concluzionat că acțiunile sale au reflectat o lipsă de judecată, iar McDonald's a mizat pe o despărțire ”amiabilă”, plătindu-i compensații în valoare de mai multe milioane de dolari. McDonald's vrea să revină asupra acestei decizii, după ce alte dovezi au ieșit la iveală.

Lanțul de restaurante a depus recent o plângere împotriva fostului CEO prin care îl acuză pe acesta că a transferat mai multe poze nud și înregistrări video cu diverse femei, printre care și angajate ale companiei, de pe e-mailul de serviciu pe contul său personal, iar apoi le-a șters înainte de a le înmâna anchetatorilor telefonul, conform businessinsider.com.

Lanțul de restaurante consideră că fostul CEO a mințit cu privire la acuzațiile conform cărora ar fi avut mai multe relații cu angajatele companiei pentru a păcăli compania să recurgă la o despărțire amiabilă care să includă și o serie de compensații financiare.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri