Prima țară care anunță că vrea să cumpere vaccinul rusesc anti-COVID, dar doar dacă e ”produs serios”

Israelul va examina vaccinul dezvoltat de Rusia împotriva COVID-19 şi va începe negocieri pentru achiziţionare dacă se va dovedi un „produs serios”, a indicat ministrul sănătăţii, Yuli Edelstein, potrivit Reuters.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat marţi că Rusia a devenit prima ţară care a înregistrat un vaccin împotriva COVID-19, după mai puţin de două luni de testare pe oameni, iar ministrul sănătăţii a respins miercuri afirmaţiile că produsul nu este sigur.

„Urmărim cu vigilenţă toate anunţurile, indiferent din ce ţară”, le-a declarat ministrul israelian al sănătăţii reporterilor. „Am luat deja în discuţie anunţurile de la centrul de cercetare din Rusia privind dezvoltarea vaccinului”, a continuat el, scrie Agerpres.

„Dacă ne vom convinge că este un produs serios, vom încerca să intrăm în negocieri. Dar nu vreau să amăgesc pe nimeni. Profesioniştii ministerului lucrează la aceasta în permanenţă. Vaccinul nu va veni mâine”, a mai spus ministrul sănătăţii.

Israelul dezvoltă propriul său candidat de vaccin şi intenţionează să înceapă testele pe oameni în octombrie. În acelaşi timp, a semnat cu companiile americane Moderna şi Arcturus Therapeutics pentru opţiunea de achiziţie a vaccinurilor dezvoltate de acestea.

Citeste si:
Ce rezultate ar avea vaccinul rusesc anti-COVID: 300 de voluntari...
Ce rezultate ar avea vaccinul...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

Sursa foto: Pexels

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri