Israelul este pe cale să devină prima țară din lume care va testa vaccinul anti-COVID administrat pe cale orală, dezvoltat de Oramed Pharmaceuticals.

Filiala lui Oramed, Oravax Medical, se pregătește să înceapă studiile clinice ale vaccinului său la Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv, după ce a primit aprobarea de la Institutional Review Board al spitalului. Aceasta așteaptă autorizația de la Ministerul Sănătății, care va dura câteva săptămâni. Oravax a început crearea acestui tratament încă din luna martie.

Oravax a încheiat deja fabricarea în Europa a câtorva mii de capsule de vaccin, care ar urma să fie disponibile pentru testare în Israel şi eventual în alte ţări, potrivit The Jerusalem Post.

Vaccinul se bazează pe tehnologia administrării orale „POD” a Oramed şi pe tehnologia vaccinului Premas.

Tehnologia Oramed poate fi utilizată pentru a administra pe cale orală un anumit număr de terapii pe bază de proteine, care altfel ar trebui injectate. Un exemplu este și lansarea unei capsule de insulină pe cale orală pentru diabetul de tip 1 şi tip 2.

Noul tratament împotriva COVID țintește trei proteine din structura coronavirusului, față de cele existente până acum, care merg doar către proteina Spike.

În plus, reprezentanții companiei precizează că pastila ar trebui să ofere suficientă protecție și împotriva noilor variante, testările implicând și varianta Delta.

Cum funcționează noul vaccin

Compania a finalizat un studiu-pilot pe animale și a descoperit că vaccinul a facilitat dezvoltarea de imunoglobuline G (IgG) și imunoglobuline A (IgA). Cea din urmă este necesară pentru o imunitate pe termen lung.

Protocolul de testare inaugurală de faza I/II cu care compania speră să avanseze la Sourasky implică 24 de voluntari care nu au fost vaccinaţi până acum cu alt ser.

Jumătate din grup va lua o capsulă, iar cealaltă jumătate va lua două și nu va fi un grup placebo, pentru că obiectivul este de a măsura nivelul de anticorpi şi alţi indicatori ai imunităţii.

Un vaccin oral contra COVID-19 ar elimina mai multe obstacole din calea distribuţiei la scară largă, permiţând oamenilor să îşi administreze singuri vaccinul, acasă. Pastila ar putea fi depozitată la temperatura camerei și, în plus, e dovedit că tratamente orale au mai puține efecte adverse.

Faza a treia a studiului va începe peste șase săptămâni, iar dacă aceasta va reuși, producția pastilei va fi grăbită la scală globală.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri